Sondaj Ne İşe Yarar?

Sondaj Ne İşe Yarar?

Sondaj Ne İşe Yarar?

seninde-sacina-karlar-yagcaaakkk

Genel çerçeve itibarı ile sondaj, yeraltında bulunan doğal kaynakların kullanımına ilişkin zemin üzerine uygulanan bir işlemdir. Konya Sondaj, zemine dikey olarak delik açarak yer altındaki kaynakların kullanılmasını amaçlayan işlemler bütünüdür.

Sondaj Nasıl Yapılır? Sondaj Kuyusu Nedir?

Öncelikle konya sondaj yapılmadan önce yapılması gereken bazı işlemlerden bahsetmemiz gerekmektedir. İlk ve en önemli kural sondaj yapılmadan önce zemin etüdünün çok hassas bir şekilde yapılması ve incelenmesi gerekmektedir. Bu inceleme sonucunda uygulanacak sondaj teknolojisine karar verilmeli ve sondaj işlemi bu fizibilite çalışmasının ardından başlamalıdır.

Sondaj uygulaması yapılacak alan sert ise farklı, zemin yumuşak ise farklı sondaj tekniği uygulanır. Genellikle sert zeminlerde sondaj hava sirkülasyonu yöntemi ile yapılır. Yumuşak zeminlerde ise sistem tamamen farklılaşır. Yumuşak zeminde çamur sirkülasyonu adı verdiğimiz sistem devreye girer. Bazı sondaj uygulama işlemlerinde de her iki işlem aynı anda uygulanabilir.

Elde edilmek istenen elementin en verimli bölgesinden delme işlemine başlanılır. Daha önceden planlaması yapılan ve hedeflenen derinliğe ulaşana kadar delme işlemi devam eder. Konya Sondaj hedefine ulaşıldığında delici matkap ve borular dış alana alınır. Bu işlemin ardından genellikle delme aletinin çapından daha küçük çapta bulunan koruyucu boruları vasıtası ile sondaj kuyusu korumaya alınır. Daha sonrasında kuyu doldurularak sabitleştirilmiş hale getirilir. Ardından basınçlı hava tekniği kullanılarak, sondaj kuyusu hazır hale getirilir.

Bizlerde Konya Sondaj Makinaları olarak, Özaltın Torna ve Sondaj Ekipmanları adlı firmamız ile hizmetlerimize devam ediyor, sizler için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.